ניקיון ספות

כל כמה זמן צריך לנקות את זה?

אנחנו אוהבים להתגורר בבית נקי, אבל לא תמיד אוהבים לנקות. למרבה המזל, יש לא מעט פריטים בבית שאפשר לנקות בתדירות קבועה שאיננה יומיומית. להלן חלק קטן מהם:

כריות: פעם בשלושה עד שישה חודשים

בתוך הכריות שלנו עשויים להסתתר חיידקים, קרדית האבק ואפילו עובש. כולם עלולים לפגוע בבריאות האדם שמניח עליהן את ראשו. ככלל, מומלץ לאוורר כריות באופן קבוע כדי להיפטר מן האבק ומתאי עור מתים שעשויים להצטבר עליהן. בנוסף אחת ל-3 עד 6 חודשים מומלץ לכבס כריות על פי הוראות השימוש המוצמדות אליהן. אם הן אבדו או דהו עם הזמן, פעלו כך:

  • כריות שהמילוי בהם סינתטי יש לכבס בתכנית העדינה ביותר שקימת במכונת הכביסה ולאחר מכן לייבשן במייבש כביסה בטמפרטורה נמוכה.
  • כריות עם מילוי טבעי אין לכבס במכונת כביסה אלא באופן ידני. יש לשפשף אותן בעדינות בסבון או במסיר כתמים, לשטוף במים ולייבש באוויר.

מצעים: פעם בשבוע

גם המצעים שלנו צוברים תאים מתים ומהווים מקור מסתור נפלא לחיידקים. מומלץ לכבס אותם אחת פעם בשבוע, בתכניות כביסה וייבוש עם טמפרטורה נמוכה או בינונית. אם יש כתמים על המצעים, יש להתיז עליהם חומר ניקוי ייעודי לפני הכביסה.

שמיכות: בין חודש לשישה חודשים

גם שמיכות, בדיוק כמו מצעים, זקוקות לניקוי מאותן סיבות. אולם במקרה זה ניתן לנקותן בתדירות נמוכה יחסית של אחת לחודש; או, אם שואבים מהן אבק בין כביסה לכביסה, אפשר להאריך את התדירות לעד שישה חודשים.

כמו כריות, גם שמיכות יש לכבס על פי הוראות השימוש של היצרן. אם אין כאלה בנמצא, אזי שמיכות צמר מומלץ לכבס ולייבש בטמפרטורה נמוכה. שמיכות פוך יש לנקות ידנית עם כמה שפחות מים ולייבש במייבש שיער.

ספות: אחת לשבוע

על הספות בסלון מצטברים לא רק תאי עור ואבק, אלא גם פירורי אוכל, חול ולעיתים גם פרוות חיות מחמד. ככלל, ניקוי ספות בבית מתבצע על פי סוג החומר ממנו הן עשויות: מספות בד יש לשאוב אבק וספות עור מומלץ לנגב באמצעות מטלית לחה; אבל כך או כך יש לנקותן אחת לשבוע.

אם נוצר כתם על הספה, למשל בגלל שפיכת נוזל כלשהו עליה, יש להשתמש בחומר ניקוי שאושר על ידי היצרן בלבד. אם הוראות היצרן אינן בהישג יד, יש לבדוק את חומר הניקוי בפינה נסתרת של הספה על מנת לוודא שהוא לא פוגע בה, ורק אחר כך להשתמש בחומר הניקוי על הכתם עצמו.

מגבות: אחת לשבוע

בכל פעם שאנו מתנגבים במגבת, אנו משאירים עליה תאי עור מתים שיכולים להוות מצע לגידול חיידקים ופטריות. גם במקרה הזה מומלץ לכבס מגבות על פי הנחיות היצרן, אבל ככלל יש לכבס אותן בחום גבוה ועדיף להפרידן משאר הכביסה.